Първи стъпки покупка » Помислете преди да купите

ПОМИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА КУПИТЕ
 
Първото нещо което трябва да определите е какви са Вашите дългосрочни цели и как евентуалната покупка се вписва в тези планове. 
Домът е инвестиция, когато сте под наем, парите за Вашият месечен наем завинаги са изгубени. Наема може да го трансформирате в плащания по ипотечен кредит като така си осигурявате собствен дом. Освен това стойността на Вашият дом може да се повиши през годините. И накрая ще се радвате на нещо което е Ваше.
Преди да започнете покупката трябва да си зададе няколко въпроса:
 
     - Какъв вид имот най-добре отговаря на моите нужди:
 
Имате няколко възможности при покупката на недвижим имот - апартамент, къща, земя. Всеки вариант има своите плюсове и минуси, в зависимост от вашите цели, така че трябва да се реши кой тип имот ще Ви помогне за постигането на тези цели.  Може да определите максимална цена която сте готови за заплатите за всяка една категория. 
 
    - Какво трябва да представлява моят нов дом?
 
Вие ще направите може би най-голямата покупка на живота си и така трябва да направите, че тази покупка ще отговаря на Вашите нужди и желания. Направете си списък с основни желания като, квартал, квадратура, състояние и т.н. докато стигнете до най-малките детайли.
 
    - Финансиране
 
Преди да започнете процеса за закупуване на недвижим имоти, трябва да знаете с какви налични средствата разполагате и какъв процент ипотечен кредит ще използвате. Вие може да си мислете, че може да си позволите имот за 200 000 като участвате със собствени средства в размер на 50 000, но банка да Ви отпусне само 100 000. За това е много важно преди стартирате процеса по покупката, да сте консултирали с банката кредитор.
 
    - Кой ще Ви намери нов дом и ще Ви консултира по време на покупката?
 
Ние ще Ви помогнем да си намерите имот, който отговаря на Вашите нужди и са във Вашия ценови диапазон. След като сте избрали имот, ние ще Ви помогнем в преговорите, включително за отправяне на оферта, получаване на ипотечен кредит, проверка на имота в АВ и др. Ние можем да Ви предпазим от всякакви капани с който може да сблъскате по време на процеса.
 
 

Покупка