Първи стъпки покупка » Покупка

Сега след като сте решили да приемете предизвикателството е важно да проучите какво може да очаквате при закупуване на имот. Това е един път с оферти и контра-оферти, но ако сте подготвени, нервите който съпътстват това са по-малко. Ето няколко неща който трябва да очаквате:
 
 
    - Намерете си дом
 
Уверете се, че сте се възползвали от всички налични възможности на намиране на имот, включително и с наша помощ. Търсенето на обяви в интернет и обикалянето  в районите който търсите е опция, но същевременно е изразходване на голям ресурс от време и разходи. Ние ще свършим това вместо Вас.
 
    - Възможности и начини на финансиране 
 
Помислете си за възможните начини с който ще финансирате Вашата покупка. Вариантите тук са няколко - ипотечни кредити, изплащане/лизинг и собствени средства. Важно е да знаете , че за всички изброени начини Вие трябва да разполагате със собствени средства. На този етап банките предоставят ипотечен кредит в размер на 80% от пазарната оценка на имота. Например Вие сте си избрали имот с пазарна цена в размер на 100 000, банката ще Ви финансира с ипотечен кредит в размер до 80 000, останалата сума от 20 000 Вие трябва да я имате, но това не са всички разходи по покупката. Имате разходи за нотариалното изповядване на сделката, разходи по вписване на ипотека и не на последно място разходи за комисионна такса.
 
    - Предложете цена
 
Ние ще Ви помогнем да решите каква сума искате да предложите за имота, заедно с всички условия за покупката на  имот. Ще представим офертата на продавача, продавачът или ще приеме офертата или ще предложи контра-оферта. След това Вие може да приемете или да предложите нова оферта, докато не се постигне споразумение между страните. Ако се постигне споразумение ще се направи предварителен договор (срок около месец) и след като всички необходими документи са изготвени за нотариалното изповядване на сделката следва Нотариус.
 

Честито... А сега какво?