Първи стъпки покупка » Честито... А сега какво?

Честито, вече сте нов собственик.....А сега какво?

Закупили сте имота, регистрирали сте го в данъчна служба, сменили сте партидите за ТеЦ, ВиК и Електричество, нанесли сте се на ново място и започвате да се чувствате като у дома си. Играта свърши нали? Не съвсем. Нека да се опитаме да Ви дадем някой полезни съвети , който се надяваме да направят живота като нов собственик на имот по-забавен  и сигурен.

    - Продължавайте да спестявате

След като притежавате недвижим имот идват и непредвидени разходи, като ремонти, закупуване на нови електроуреди и др. Спестявайте така, че да не бъдете изненадани когато тези разходи неминуемо възникнат.

    - Извършвайте редовна поддръжка

Вие сте инвестирали голяма сума пари в новият си дом и трябва да се грижите отлично за него. Редовната поддръжка може да намали разходите за ремонт, която позволява проблемите да бъдат решени когато те са малки.

    - Не обръщайте внимание на пазара на имоти

Няма значение какъв е вашият имот и на каква стойност е с изключение на момента , в който трябва да го продадете. Да може да изберете кога да продадете имота, а не да бъдете принудени поради преместване на работното място или финансови затруднения, това ще бъде най-големият фактор, определящ дали ще имате солидна печалба от инвестицията си.

    - Заключение

Тази кратка информация трябва да Ви помогне в процеса на закупуване на имот. Не забравяйте, че колкото повече знаете за процеса на покупка, толкова по-малко стресиращо ще бъде и толкова по-вероятно е  да закупите имот на цена която може да си позволите.